Opvoedondersteuning

Als er een lawine op je afkomt... is het verstandig om opzij te gaan...

Doordat ik zelf tegen een heel aantal dingen aanliep in het ouderschap, verdiepte ik mezelf in opvoeding en alles wat daarbij komt kijken. De opleidingen kinder- en jongerentherapie, integratieve traumatherapie en afgestemd opvoeden voelden dan ook als thuiskomen. Eindelijk kon ik loslaten wat ik dacht te moeten doen en leerde ik vertrouwen op mijn eigen kompas. Dat, onderbouwd met alle workshops, opleidingen en zelfstudie, maakten dat dit mijn passie werd. Ik ben dan ook heel fier deel te mogen uitmaken van het Netwerk Afgestemd Opvoeden, opgericht door Jürgen Peeters. 

Enerzijds merk ik als kinder- en jongerentherapeut dat kinderen bouwstenen nodig hebben om te leren (h)erkennen wie ze zijn, wat ze voelen en wat daarin nodig is, anderzijds ervaarde ik dat er ook een enorme nood is om ouders te ondersteunen in dat proces. Want wanneer je als ouder de ruimte en rust kan vinden om vanuit verbinding en afstemming op te voeden, ontwikkelen kinderen een positief zelfbeeld, een gevoel van ertoe doen en er mogen zijn.

Bovendien ondervond ik dat het delen van verhalen en connecteren met andere ouders heel waardevol, erkennend en ontladend kan zijn. Vanuit die visie richtte ik Café Conscience op. Met Café Conscience begeleid ik een avond bij jouw thuis, waarbij je andere ouders uitnodigt. Vanuit jouw/jullie persoonlijke vragen of vanuit een aangebracht kader geef ik dan heel graag mee wat ik tot nu toe geleerd en ondervonden heb. Meer info hierover vind je op deze pagina.