Sprankelatelier - Groepstraining Ferraribrein

VOORJAAR 2024   (Voor meer info: zie flyer onderaan)

Groepstraining waarin je je “Sprankelende zelf” mag zijn!

In 8 groepssessies van het Ferraribrein gaan we samen op zoek naar handvatten om je hoogbegaafde kind te helpen het voelen, het denken en het gericht handelen meer in een vloeiende lijn te laten verlopen. Zodat dit in hun dagelijkse leven meer rust oplevert en moeilijke momenten minder lastig worden.

In onze praktijken zien we steeds weer hoe moeilijk het voor een hoogbegaafde is om niet overspoeld te raken door ofwel het voelen ofwel het denken, en zo niet meer te komen tot het handelen.
Voor kinderen die klachten hebben rondom urenlang piekeren voor het inslapen, niet kunnen ontspannen met ‘leuke’ activiteiten en grote faalangst of andere angsten ervaren. Maar ook kinderen die zich eenzaam voelen, die het gevoel hebben dat ze volkomen anders zijn dan anderen en zich verliezen in dat gevoel.
Door het voelen, denken en doen meer op elkaar af te stemmen, ontstaat er meer rust en worden moeilijke momenten zachter.

In een kleine groep  samen met ontwikkelingsgelijken gaan we op zoek naar meer balans tussen de sterke cognitieve kracht en het rijke gevoelsleven om zo tot gerichter handelen te komen. Met behulp van oefeningen, meditaties en duidelijke uitleg worden de kinderen meegenomen in wat het nu betekent om hoogbegaafd te zijn en wat je kan helpen wanneer het lastig wordt.

We combineren in onze training het sociaal emotionele functioneren met de oefening van de executieve functies om zo kinderen cognitief uit te dagen en tegelijkertijd bewust te maken bij alles wat ze daarbij voelen.

 

Info en inschrijven via deze button: